Pavel Filip: „Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene

Pavel Filip: „Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene, care bat în acelaşi ritm”

Corina Bezer

Republica Moldova şi România, tot mai aproape! Cei doi premieri au avut o întrevedere tete-a-tete, după care discuțiile despre parteneriatul bilateral și posibilitățile de aprofundare a colaborării moldo-române, inclusiv prin lansarea a noi proiecte, au continuat la ședința în format restrâns a Guvernelor de la Chișinău și București. Premierul român a spus că așteaptă de la guvernul Republicii Moldova „consecvență și seriozitate”, iar Filip a promis că relațiile dintre cele două state româneşti nu se vor schimba, „indiferent de declarațiile prezidențiale”.

 „Avem în vedere în perioada următoare să creştem prezenţa sau să trecem într-o nouă etapă, noi România ca şi prezenţă în RM. Ne dorim consolidarea prezenţei investiţionale româneşti în RM. Ne dorim să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare în Republica Moldova”, a declarat SORIN GRINDEANU, prim-ministrul României.

Pavel Filip: „Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene, care bat în acelaşi ritm”

Filip a mulțumit guvernului român pentru împrumutul de 150 de milioane de euro și a dat asigurări că țara noastră continuă drumul european.

„L-am asigurat pe domnul prim-ministru că Moldova rămâne ferm angajată pe calea realizării în implementarea consecventă a reformelor prevăzute de Acordul de Asociere cu UE. Moldova priveşte în continuare spre vest ca şi proiect de ţară. Adevărul e că indiferent de poziţionările prezidenţiale de la Chişinău, Constituţia dă mai multă putere de decizie Parlamentului şi Guvernului”, a menționat PAVEL FILIP, prim-ministrul Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei bilaterale, s-a mai discutat despre faptul că autostrada Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, va ajunge până la Chişinău. În acelaşi timp, România a anunţat că va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor.

Pavel Filip: „Republica Moldova şi România sunt două inimi gemene, care bat în acelaşi ritm”