cc

(VIDEO) Președinte PNL, Ludovic Orban, la întrevederea cu primarii unioniști: „România e pregătită pentru Unire”

Corina Bezer

„Mi s-a făcut o mare bucurie să putem primi aici reprezentanții autorităților locale, care și-au declarat clar susținerea pentru proiectul Unirii cu România în acest an simbolic în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Acești primari au dat dovadă de un curaj foarte mare, de un patriotism remarcabil și de o responsabilitate față de cetățenii comunităților pe care le conduc, arătându-le clar drumul care poate permite românilor din Basarabia să fie alături de frații lor”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă. 

Astfel, președintele PNL a precizat că va încuraja aleșii locali din România să se înfrățească cu localități de Republica Moldova și să implementeze proiecte concrete de dezvoltare a comunităților locale din Republica Moldova. 

Noi suntem gata de Unire în orice moment și suntem cu brațele deschise. România are datoria să facă mult mai mult pentru Basarabia”, a conchis Ludovic Orban. 

În același timp, primarii din Republica Moldova au cerut autorităților din România să depună toate eforturile necesare pentru ca reîntregirea țării să fie înfăptuită cât mai curând. 

„Istoria nu poate fi falsificată. Să nu permitem mancurților și trădătorilor să ne dezbine și să ne spună că avem o altă istorie”, a declarat primarul satului Măgurele din raionul Ungheni, Sergiu Bodrug. 

„Ne dorim ca anul 2018 să fie Anul Unirii. Dacă politicienii de la Chiținău ezită, atunci dorim ca  Parlamentul de la București să adopte Declarația de Unire. Doar fiind uniți, vom fi o țară puternică”, a declarat Ion Rabacu, primarul comunei Negurenii Vechi din Ungheni.

La eveniment a fost prezent și președintele UNIREA – ODIP, Vlad Bilețchi. „În cadrul întrevederii, s-a discutat despre cele 27 de posturi TV finanțate de Rusia care mint în fiecare zi și promovează antipatia și ura față de tot ce e românesc. În același timp, România demonstrează zilnic că sângele apă nu se face și contribuie prin proiecte concrete la dezvoltarea celui de-al doilea stat românesc. Iar pe 25 martie, toată suflarea românească va fi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a scrie istorie”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Primarii unioniști din Republica Moldova vor avea întrevederi astăzi și cu reprezentanții altor partide politice din România.

Menționăm că de pe 23 ianuarie 2018 până în prezent, 116 localități și 4 raioane din Republica Moldova au semnat Declarații de Unire cu România. 

Sursa video: privesc.eu