Estadio Regional de Chinquihue

FOTO// 7 cele mai neobișnuite stadioane din lume

Cristina Parpalov

1. Stadionul municipal din Braga (portugheză Estádio Municipal de Braga) este un stadion de fotbal, situat în Braga, Portugalia. Are o capacitate de 30.286 de spectatori, devenind astfel cel de-al șaptelea cel mai mare teren de fotbal din Portugalia.

2. Estadio Regional de Chinquihue – este un stadion cu destinație multi-funcțională în Puerto Montt, Chile.  Acesta este folosit în prezent în principal pentru meciurile de fotbal și este stadionul de origine a Deportes Puerto Montt. Stadionul a fost construit în 1982, cu o capacitate inițială de 11.300.

3. Stadionul plutitor, Singapore. Este cel mai mare stadion plutitor din lume. 

4. Estadio Universitario Alberto „Chivo” Córdoba –  este un stadion multi-funcțional în Toluca, Mexic, în campusul Universității Autonoma del Estado de México. Stadionul are numărul de locuri  pentru spectatori de 32.603 și este folosit în principal pentru meciurile de fotbal. 

5. Mmabatho Stadium, South Africa – este fie un produs dezastruos al unui arhitect obosit, care avea nevoie de o ceașcă de ceai și de un pui de somn sau de o lucrare de geniul postmodern. Stadionul are o capacitate de 59.000 de persoane. Este o colecție de niveluri împrăștiate la numeroase înălțimi diferite, dintre care nu toate se confruntă în mod corespunzător cu terenul.

6. Central Coast Mariners stadium, Australia-  stadionul A-League se află în Gosford pe coasta centrală.  Viziunea estuarului local, apa din Brisbane – toți palmierii și iahturile –  este suficient pentru a găzdui 20.000 de spectatori.